Scrima

box

„Cel mai important lucru este să îndrăzneşti să ai visuri mari, apoi să acţionezi pentru a le transforma în realitate” ~ Joe Girard

Iniţierea începe de la o varstă cat mai fragedă, mai ales dacă se urmăreste performanaţa. Studiile ştiinţifice au demonstrat că varsta de 4 ani este o varsta la care, atat calităţiile motrice cat si calităţiile psihice sunt în dezvoltare. Prin urmare ne dorim ca selecţia să inceapă cu grupe de copii cu varste de la 4-6 ani.

Comparativ cu alte sporturi individuale, in scrimă victoria nu revine aceluia care are o musculatura puternica, ori un fizic robust, ci aceluia care dovedeste a fi mai inteligent si indemanatic.

Scrima dezvolta o deosebita agerime a gandirii si totodată o viteza de decizie si actiune remarcabilă. Scrimerii se situeaza pe primul loc in privinţa vitezei de reacţie complexă, inaintea piloţilor de incercare ori a boxerilor. Pe de altă parte conţinutul psihologic al scrimerilor rezultă din angrenarea in efort a tuturor proceselor psihonervoase.
Nu întamplător, diferiţi specialişti au comparat scrima, pe plan mental, cu „o partida de şah disputată cu viteza luminii”. Este un sport complex din toate punctele de vedere fiind un mare consumator de energie, atat fizica cat si psihica, indicat pentru cei ce lucreaza in domeniul in care stresul este majoritar.

Ca disciplina sportivă, scrima contopeste in modul cel mai fericit toate aceste componente cu intregul aparat locomotor si impreuna cu arma sportiva, formeaza un tot unitatar bine coordonat in ansamblu cu mintea si intreg corpul scrimerilor.

În viitor, dorim să organizăm competiţii sportive adresate atât copiilor cât şi adulţilor. Prin aceste evenimente vrem să iniţiem o tradiţie în domeniul scrimei, sport care este practicat pe mapamond de multe secole.

De asemenea, dorim să le oferim oportunitatea copiilor de a creste sănătos şi armonios pentru a învăţa să devină responsabili şi competitivi, să-şi folosească eficient timpul liber, pentru a înţelege şi respecta regulile şi valorile unei societăţi libere şi democratice.

În acest fel copiii vor deveni mai rezistenţi la stresul şcolar, mai sociabili, adaptându-se mai uşor mediului, mai rezistenţi la diverse afecţiuni prin creşterea imunităţii.

Lasă un răspuns